Riparit

MUSARIPARI

Tapaamiset ja seurakunnan toiminta on tauolla 13.5. asti. Tiedotamme muutoksista, kun niitä tulee. Tällä sivulla on ohjeet etätehtävien tekoon kevään aikana. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

Moikka musariparilainen! Niinhän siinä kävi, että emme nyt keväällä voi enää tavata toisiamme :(. Tästä syystä kevätjakso joudutaan suorittamaan loppuun näin sähköisesti. Alla kevätjakson etätehtävät. Niitä on aikaa tehdä kesäkuun loppuun asti, joten kiirettä ei ole. Älä siis stressaa näillä. Tee rauhassa, omaan tahtiin. Ja hei, jos kirjoittaminen tökkii, voit lähettää vastauksesi myös äänitiedostona. Jos tulee kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä Teemuun tai Katiin.

JUMALANPALVELUKSET 

Huomioi tämä:

 1. Jos ehdit tehdä omavalintaisen käynnin ennen kokoontumisrajoituksia, tutustu kahteen striimattuun jumalanpalvelukseen.
 2. Jos et ole tehnyt omavalintaista käyntiä, tutustu kolmeen jumalanpalvelukseen.

Osallistu jumalanpalvelukseen. Launeen kirkon jumalanpalvelukset striimataan Facebookin kautta. Voit katsoa niitä, vaikka sinulla ei olisi Facebook-tunnuksia. Jumalanpalveluslivet lähetetään joka sunnuntai klo 10, mutta niistä jää tallenne katsottavaksi myös myöhemmin. Jumalanpalvelukset löytyvät Launeen seurakunta facebooksivulta, kun klikkaat kohtaa videot. Tässä on niihin suora linkki: https://www.facebook.com/launeenseurakunta/videos/  

Vastaa näihin kysymyksiin ja lähetä vastaus sähköpostilla Katille ja Teemulle.  

 1. Kerro, minkä jumalanpalveluksen katsoit (päivämäärä). Mikä oli sunnuntain nimi? Kuinka monta kynttilää näit alttarilla? Minkä värisiä tekstiilejä kirkossa näkyi?
 2. Minkälaisten asioiden puolesta jumalanpalveluksessa rukoiltiin?  
 3. Mistä saarnassa puhuttiin?  
 4. Tapahtuiko jumalanpalveluksessa jotain, mitä et ymmärtänyt tai jotain, jonka kohdalla ihmettelit, miksi näin tehtiin.

 

RAAMATTU: Markuksen evankeliumi 

Voit aloittaa tehtävän tekemisen jo nyt, tai tehdä sen vasta kesäkuussa, kuitenkin ennen leiriä. Lue tai kuuntele Markuksen evankeliumi. Voit lukea Markuksen evankeliumin Raamatusta, Raamattu.fi-sivustolta tai Raamattu appeista joita löytyy esim. Raamattu tai Piplia – Raamattu.fi. Markuksen evankeliumin voit kuunnella ilmaiseksi tältä sivustolta: https://www.digimarkus.fi/raamattu/DMrk/Mark-1  

Ennen aloittamista käy katsomassa video Raamatun tarina https://www.youtube.com/watch?v=7_CGP-12AE0&list=PLH0Szn1yYNedn4FbBMMtOlGN-BPLQ54IH&index=2 

Kun luet tai kuuntelet Markuksen evankeliumia, pidä mielessä nämä kysymykset ja tehtävät. Vastaa niihin Katille ja Teemulle sähköpostitse.  

 1. Kuka kastoi Jeesuksen?  
 2. Ketkä olivat Jeesuksen ensimmäiset opetuslapset?  
 3. Kuka on ihmisen poika?  
 4. Piirrä sarjakuva Mark. 4:35-41 Jeesus tyynnyttää myrskyn 
 5. Millaisia ihmeitä Jeesus teki? Mikä niistä on sinusta ihmeellisin?  Ja miksi?
 6. Mikä on mielestäsi oudoin asia, mitä evankeliumissa tapahtuu? 
 7. Piirrä kuva sellaisesta kohdasta, joka oli mielestäsi vaikuttavin. Perustele myös, miksi valitsit juuri tämän kohdan.
 8. Ota selvää mitä tarkoittavat seuraavat sanat: Kristus, fariseus, messias, synagoga, sapatti 

 

KIRKKO TUTUKSI

Katso alla oleva video. Videoon on piilotettu muutamia kysymyksiä. Vastaile niihin ja lähetä vastauksesi Katille ja Teemulle sähköpostilla.

https://www.youtube.com/watch?v=1W8q5_c1Vug

Tutustu seurakunnan nuortentoimintaan seuraamalla meitä Instagramissa @launeensrknuoret

MUSARIPARIN OHJAAJAT

Teemu Jäppinen

044 719 1430

teemu.jappinen@evl.fi

 

Kati Saukkonen

044 719 1478

kati.saukkonen@evl.fi