Riparit

RIPARIT 2020

Tältä sivulta pääset oman rippikoulusi sivuille, josta löydät tärkeät päivämäärät, tehtävät ja ohjaajat. Kevään 2020 rippikoulujen tapaamiset 31.5. asti ovat korona-tilanteen vuoksi peruuntuneet. Kevään kokoontumisista ja tehtävistä, sekä kesän leireistä saat tietoa omilta rippikouluohjaajiltasi. Etätehtävissä saattaa olla riparikohtaisia eroja riippuen siitä, mitkä tapaamiset ryhmä ehti toteuttaa ennen peruutuksia.

TIEDOTE 6.5.2020

“Tiedote rippikoululaisten perheille

Lahden seurakuntayhtymän kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana alkavaksi suunnitellut rippileirit on päätetty siirtää myöhempään ajankohtaan, ensisijaisesti heinäkuun loppuun ja elokuun alkuun. Päivärippikoulut kuitenkin aloitetaan suunnitellusti kesäkuun alussa ja muut kesän rippileirit toteutuvat alkuperäisen aikataulun mukaan.

Kaikkiin rippikouluihin kuitenkin vaikuttaa Suomen hallituksen linjaama 50 henkilön kokoontumisrajoitus konfirmaation osalta. Jokaisen rippikoulun kohdalla konfirmaation toteutus ja ajankohta ilmoitetaan erikseen viikon 20 alussa.

Ulkomaan leirit järjestetään tämän hetkisen tiedon mukaan koulujen syysloman aikana alkuperäisissä kohteissa, mutta on syytä varautua myös siihen vaihtoehtoon, että leirit joudutaan toteuttamaan kotimaassa. Lappiin suuntautuvat leirit siirretään loppukesään tai syysloman ajalle, mutta kohdepaikat säilyvät samoina.

Kaikkiin rippikoululaisten perheisiin ollaan yhteydessä uusista leirien ja konfirmaatioiden päivämääristä viikon 20 alussa.

Päätökset Lahden rippikoulujen siirroista on tehty tämän viikon alussa tulleiden Suomen hallituksen ja kirkkomme piispojen ohjeiden perustella. Hallitus linjasi tämän viikon maanantaina kesä-heinäkuun kokoontumisrajoituksen 50 henkeen, mikä lähtökohtaisesti mahdollistaa kesän leiritoiminnan. Tiistaina kirkkomme piispat antoivat seurakunnille ohjeistuksen aloittaa leiritoiminta vasta juhannukselta, jotta ehditään valmistella riittävästi poikkeusolojen leiritoimintaa. Toimimme leirien valmistelussa Suomen hallitukselta ja kirkkohallitukselta tulevien turvallisuusohjeiden mukaan. Leireillä huomioidaan erityisesti hygienia ja väljyys.

Toivoimme viimeiseen saakka, että kesän leirit olisi voitu toteuttaa alkuperäisen suunnitelman mukaan. Meille on kuitenkin tärkeää toimia yhteisten ohjeiden mukaan ja huomioida nuorten, perheiden ja työntekijöiden turvallisuus. Myös tämän päätöksen jälkeen seuraamme tiiviisti Suomen hallituksen ohjeita turvallisuudesta ja mahdollisista muutoksista.

Muutoksista huolimatta olemme iloisia mahdollisuudesta toteuttaa rippikouluja kesällä. Tiedotamme lisää heti kun saamme varmistettua kaikki muuttuvat päivämäärät.”

– Lahden seurakuntayhtymä, Kasvatus ja perheasiat